Jubileumfoto’s 3 en 4

In de archieven van Tineke van Lieshout, turnster, lange tijd bestuurslid en erelid van de vereniging vonden we deze krantenknipsels.

vlaggetjesdag-1951
Jubileumfoto 3
optochten tgv 75 jr nzk
Jublieumfoto 4

Volgens het bijschrift bij onderstaande foto zou het gaan over optochten t.g.v. het 75-jarig bestaan van het Noordzeekanaal. Of beide foto’s tijdens hetzelfde evenement zijn genomen weten wellicht de mensen die daarbij aanwezig waren.

(113)

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. We werden gebeld door mw.Böhm (85), die vertelde dat ze -als toentertijd 20 jarige- alle rokken had geknipt, die de dames/meisjes dan zelf in elkaar moesten naaien. Zij is zeer benieuwd of iemand de originele foto in bezit heeft.

 2. Theo Warmenhoven (70 jr) belde met de opmerking, dat hij toen lid was van de gymclub en de boksclub een diverse malen in de optochten van Vlaggetjesdag heeft meegelopen of meeging op een van de vrachtwagens. Hij herinnerde zich dat ze liepen van het politiebureau, via de Lange Nieuw en de Kennemerlaan naar het politiebureau dat nu de tandartspraktijk is en dan via de keitjesweg, die naar beneden liep, naar de Friese tegeltjesmarkt. Daar kregen ze ranja.
  Hij zat toen op school H aan de Wijk aan Zeeerweg een kreeg op de gymvereniging gymles van de heer Patmos, dacht hij.
  Toen de Koningin het standbeeld op de Kop van de Haven onthulde, was hij ook van de partij.
  Hij begeleidde ook regelmatig de bemanningsleden van de loggers, per stuk zo’n man of 16/17, vaak niet ouder dan 14 jaar. Zij klommen dan in het want en werden door de achterblijvers uitgewuifd.
  Tijdens Vlaggetjesdag werd er ook in de Steinstraat gevlagd en was de school met vlaggetjes versierd.

  Theo werd weer teruggevoerd in de tijd bij het zien van deze foto’s.

 3. Naar aanleiding van de foto’s in de plaatselijke pers krijgen we regelmatig telefoontjes van meestal wat oudere oud-gymnasten. Vanmiddag belde mw. Wil Voolen (89 jr), die aan het eind van de oorlog op de zwemclub en ook op de wandelvereniging zat. Bij de gymclub heeft ze tijdens de onderlinge wedstrijden de 2e plaats behaald. Dit was waarschijnlijk in de buurt van 1950. We gaan haar binnenkort bezoeken om de medaille te fotograferen voor onze digitale tentoonstelling op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.